publicaties: artikelen | publicaties vakliteratuur

Publicaties vakliteratuur

In opvolging van het artikel over Burn-out, wat wij geschreven hebben in 2007, zijn er verschillende vakpublicaties geweest waarin de in inhoud van het artikel beschreven wordt. Hier onder een opsomming van deze vakpublicaties:

Publicaties Guus Janssen over burnout in vakliteratuur

′Burnout: hoe kunnen managers dit voorkomen?′ www.loopbaan.nl, januari 2008
Loopbaan.nl:
Guus Janssen is zelfstandig Loopbaanadviseur sinds 1995. Hij werkt samen met een netwerk van professionals op gebied van ″mens en organisatie″. Hij biedt begeleidingstrajecten, trainingen en workshops aan op gebied van Loopbaanbegeleiding, Outplacement, Reïntegratie, Coaching. Hij specialiseert zich op (preventieve) Burnout-trajecten voor medewerkers en workshops voor leidinggevenden en P&O-ers ter voorkoming van burnout.

naar het artikel op de website www.loopbaan.nl


′Burnout: Remedies & tips voor managers en P&O-ers′ www.burnin.nl, 23 november 2007 Guus Janssen:
Burnout is een verschijnsel dat steeds vaker lijkt voor te komen. Door het ingrijpende en langdurige karakter is het altijd een persoonlijke tragedie, maar tegelijkertijd is het een economische kostenpost. Er is al veel gezegd en geschreven over persoonlijke oorzaken die het risico op burnout verhogen, maar liggen er ook factoren in de cultuur en inrichting van het bedrijf en zijn er manieren om het te voorkomen? Dit artikel is een poging op die vragen een antwoord te vinden.

naar het artikel op de website www.burnin.nl


‘Laat werknemers niet bungelen’ IntermediairPW, 23 oktober 2007
Annemarie Geleijnse:
‘Krachtig persoonlijkheden’, zo typeert loopbaancoach Guus Janssen van Integra Loopbaanadvies personen die een verhoogd risico lopen opgebrand te raken.

naar het artikel op de website van Intermediair PW