werk & gezondheid: fit zijn & blijven | balans | druk werk | de lessen van | ter voorkoming | haal kracht uit

Balans in werk en leven

Wie kent dat niet: we hebben een drukke baan, ′s avonds verplichtingen in verenigingsverband of sportclub, en dan is het weekend ook nog eens vol gepland. Moeten we ruimte zoeken om het huishouden te doen en vrienden te bezoeken en als het even kan rustig te zitten om iets te drinken. Anders rijden we nog wel snel een half uurtje naar het bos. En als we ons niet lekker voelen of ziek zijn, moet dat zo snel mogelijk verholpen worden.

U voelt het al: op deze manier van leven zit spanning. Spanning die we in ons werk voelen en die doorwerkt in onze andere activiteiten. Spanning die onze gezondheid en ons functioneren nadelig beïnvloedt.

Het is geen wonder dat we steeds grotere behoefte hebben aan balans, aan wellness, aan spiritualiteit, aan kwaliteit, aan authenticiteit. Niet alleen in het alternatieve circuit: Paul de Plot, hoogleraar aan Nijenrode, schreef een boekje getiteld ″Business Spiritualiteit″.

Spanning uit zich meestal door fysiek onbehagen of fysieke klachten. Het lichaam is een prima stoplicht. Maar, zoals in het verkeer, rijden we veel te vaak door het rode stoplicht en negeren daardoor belangrijke signalen.

We kunnen daar iets aan doen. Het antwoord is: stilstaan. We noemen dat ook wel reflectie of helikopterview. Natuurlijk doen we dat nu al. ′s Avonds op de bank met de partner bijpraten, met een aantal collega′s nadenken over; wat gaat goed, wat kan beter?

We doen dat echter blijkbaar te weinig, alsof we het verleerd zijn. Alsof we meegesleept worden door dagelijkse drukte. Soms lijkt het wel alsof we er trots op zijn het zo druk te hebben. Maar wat als we er ziek van worden? Of slecht gaan functioneren?

Daarom hebben wij een training ontwikkeld – om ziekte en ineffectiviteit voor te zijn.


Resultaat
Greep op de energiebalans. Verminderend verzuim. Vergrote beslissingsvaardigheid. Ruimte in de agenda.


Voor wie:
Voor medewerkers die werken onder hectische omstandigheden met hoge eisen.
Voor wie overzicht en greep wil krijgen en houden op de drukke agenda.


Duur:
Minimaal 2 x 2 uren met een tussentijd van 3 weken. Een vervolg en verdieping is mogelijk en aan te raden.